Classic Rock Show

Afgelopen vrijdagavond maakten wij kennis met een 9-koppige Nederlandse band die zichzelf The Classic Rock Show noemt en momenteel langs de Nederlandse theaters toert met hun Legends Never Die Tour. “Nederland maakt eindelijk kennis met Jan Willem Ketelaers,” zo kondigde zangeres Yvette Keijzers de zanger van de band aan. Tja, of Nederland daar nou op zit/zat te wachten…

Classic Rock Show 02

Deze band brengt een show waarin een aantal classic rock nummers ten gehore worden gebracht, afgewisseld met stukjes Mozart, Beethoven, Orff in een (eigen?) rockversie. Ik vond de keuze van de classic songs niet geweldig, maar er zaten natuurlijk wel een paar toppers tussen – stel je voor dat het niet zo was geweest!

Voor de pauze vond ik het niet veel soeps. Zeker de medley met nummers van Queen was een brij van geluid waar ik niet goed van werd en die naar mijn (bescheiden!) oordeel slecht gezongen werd. Na de pauze werd het een stuk beter. Minder geforceerd, beter zingen. Betere nummers, van o.a. Pink Floyd, Manfred Mann’s Earth Band, Led Zeppelin, Deep Purple, …

Eén ding moet echter wel gezegd: de gitarist van de band is ongelooflijk goed: Ralle Rudnik speelt de sterren van de hemel, zowel akoestisch als elektrisch. Alleen al om hem aan het werk te horen wil ik nog wel een show van ze zien!

Wie eens wil proeven van The Classic Rock Show, kan hun promofilmpje op YouTube  bekijken. Als ik dat terugzie… zijn ze toch best wel goed 😉 En ach, we hadden een leuke avond, laat dat wel gezegd zijn!

Classic Rock Show 01Classic Rock Show 03

Dit bericht werd geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s