‘s-Gravelandse landgoederen

Het weer is wispelturig en de weermannen en -vrouwen slaan deze dagen de plank geregeld mis. Gelukkig houdt mijn dierbare eega talloze weersites goed in de gaten en stelde ze gisterochtend vast dat we er niet zondag, maar maar zaterdag reeds op uit moesten trekken. En gelijk had ze. Want vandaag is het zondag en de regen valt met bakken uit een somberzwaar wolkendek, terwijl we gisteren ruim twee uur genoten van het zonnetje toen we rondzwierven over de ‘s-Gravelandse buitenplaatsen Boekesteyn, Bantam en Schaep en Burgh.

De herfst was overal. Dat merkten we aan de kilte in de lucht, de alom aanwezige nattigheid, het zachte licht, de mooie kleuren en de aangename geur van ontbinding in het bos…

We parkeerden bij het informatiecentrum van Natuurmonumenten, waar het aardig druk was. Jonge ouders met hordes joelende kinderen, al dan niet vergezeld van jolige grootouders: hier werden op verantwoorde wijze verjaardagen gevierd. Zodra we ons echter vijf stappen hadden verwijderd van het bezoekerscentrum, verstomden de geluiden en konden we ons onderdompelen in de rust van deze eeuwenoude landgoederen – parken en bossen die met zorg aan de natuur worden overgelaten… Kaarsrechte dreven en kronkelende paadjes, slingerende beken en dromerige waterpartijen. Dwarrelende bladeren, glimmende paddenstoelen, verleidelijke bessen. Ik at mijn eerste tamme kastanje van het jaar en sabbelde het vruchtvlees van de taxusbes (let op: de pit is dodelijk giftig!).

Boekesteyn

Taxus

Herfstig licht

Na een heerlijke wandeling, reden we naar Laren, waar we in het Singer Museum een schilderijententoonstelling bezochten met werk van de Franse impressionist Henri Le Sidoner. Daarover wellicht later verslag…

Meer foto’s van de ‘s-Gravelandse buitenplaatsen? Klik HIER!

Dit bericht werd geplaatst in Wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s