Nachtstorm

Theorin, Johan - Nachtstorm

Af en toe een spannend boek lezen vind ik lekker. Totdat je door zo’n boek wordt gegrepen. Dat mondt vrijwel altijd uit in een te korte nacht, want op een gegeven ogenblik moet zo’n boek uitgelezen worden, of je nou de volgende dag vroeg naar je werk moet of niet… En moe naar mijn werk gaan, vind ik niet zo lekker. Af en toe gebeurt het toch.

Gisteravond had ik weer prijs. In de bibliotheek had ik Nachtstorm gevonden op een tafel vol spannende boeken. Mijn hand ging er spontaan naartoe, alsof ze door een magneet werd aangetrokken. Ik heb iets met vuurtorens. Ooit hoop ik geld genoeg bijeen te hebben gespaard  om een vakantie door te brengen in een vuurtoren. De National Trust heeft ze in het vakantiehuisjesaanbod, maar blijkbaar zijn het geliefde plekken want ze zijn duur van huur en meestal volgeboekt…

Een mooi surrogaat is dan een boek met een kaft met een prachtige vuurtoren erop. Zoals Nachtstorm. En als het dan een boek blijkt te zijn waarin je langzaam maar zeker wordt meegezogen, dan is het een uitstekende keuze geweest. Informatie (korte inhoud en zo) vind je overal op internet, dus daar ga ik verder niet op in. Wat ik zelf heerlijk vond was de sfeer die wordt gecreëerd waarin de natuur en de diverse verhaallijnen samen onafwendbaar naar een climax worden geleid. En dan die twee vuurtorens bij de oude Ålludens hofstede, waarvan de noordelijke is gedoofd. Maar als die toch gaatgloeien, dan vallen er doden…

Op Öland staat een vuurtoren die Långe Erik heet (even googlen en je hebt ‘m). Ik denk dat die vuurtoren op de foto staat… Öland is een Zweeds eiland in de Baltische zee. Johan Theorin heeft vier boeken (thrillers) geschreven die zich op Öland afspelen. Ik ga er zeker nog een proberen.

Öland - vuurtoren Långe Erik

Dit bericht werd geplaatst in Lezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s