Heilig

Wie gelooft, gelooft. Wie niet gelooft, gelooft niet. En wie twijfelt, twijfelt. Als dat niet logisch en simpel klinkt… zalig!

Katholieken geloven, mag je hopen. En de katholieke kerk heeft daarvoor een heleboel heiligen uitgevonden, de een al sympathieker dan de ander. Wat in elk geval boeiend is, zijn de verhalen die bij elke heilige horen. Toen wij vroeger op reis gingen, werden wij door onze vader elke kerk waar we langs reden of liepen, ingetroond. Hij kende de geschiedenissen van de meeste heiligen en kon bij elk beeld of schilderij wel een mooi verhaal opdissen.

Ik ben de meeste van die verhalen vergeten. Maar ik kan zelf geen kerk voorbij rijden of fietsen zonder een blik te werpen op het interieur ervan. En dan kan ik de ene keer genieten van de schoonheid van de beelden en versieringen, de andere keer sta ik versteld te denken: “Hoe is het toch mogelijk dat men hier zulke kitch ophangt!?” Maar ook die kitch kan ik toch wel aantrekkelijk vinden…

Heilege Maria met Jezus, net van 't Kruis gehaald

Sint Catherina

Dit bericht werd geplaatst in stuureenfoto (v/h take-a-pic). Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s