Drinkwater

Stuureenfoto gaat deze week over water… Een breed onderwerp, en als ik door de foto’s op mijn computer ‘blader’, vind ik er heel veel waarop water – in zijn diverse verschijningsvormen – het onderwerp is.

Ik kies voor een foto van Lake Vyrnwy, een stuwmeer in de heuvels van Mid-Wales. Zo’n 15 jaar geleden maakten mijn eega en ik een rugzaktocht door Wales, van Welshpool naar Llanbedr. Voor een deel van de tocht volgden we de – toen nog vrij onbekende maar nu ‘bevorderd’ tot National Trail – Owain Glyndŵr Way, voor een deel stippelden we onze eigen route uit.

In de afgelopen meivakantie huurden we een huisje boven Lake Bala, vlakbij het dorpje Parc. Op onze laatste vakantiedag maakten we een rondrit met de auto en bezochten we een aantal plekken waar we destijds waren langsgekomen. Een van de plekken is Lake Vyrnwy, een stuwmeer dat tussen 1881 en 1910 is aangelegd voor de drinkwatervoorziening van de stad Liverpool.

Na een lange, warme wandeldag vonden we een bed in een gehucht op enkele kilometers afstand van de stuwdam. De dichtstbijzijnde gelegenheid om een vorkje te prikken, bleek het super de luxe Hotel Vyrnwy te zijn… Daarvoor moesten we nog bijna 4 km asfalt trotseren, maar bergaf en met onze hongerige magen als drijvende kracht, legden we die fluks af. De prijzen in het hotel bleken niet afgestemd op onze destijds karig gevulde beurs, en de terugtocht naar onze B&B werd aangevat met een (overigens erg lekker) voorgerecht als brandstof. Vanaf de stuwdam genoten we van het uitzicht op het meer. De lucht was lila gekleurd en de zon zakte als een oranje bol achter de heuvels voorbij het meer.

Nu stonden we weer op dezelfde plek. Het waaide, en de grijze regenwolken waren net opengebroken om een felle zon door te laten. Lake Vyrnwy zag er vandaag heel anders uit…

Lake Vyrnwy

Dit bericht werd geplaatst in stuureenfoto (v/h take-a-pic). Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s