Glans en glitter

Het is alweer een hele tijd geleden… maar vandaag is het eindelijk weer zover. Tijd voor een Stuureenfoto-thema: glans en glitter… En dan denk ik meteen aan carnaval. Bij ons in het dorp (en dan bedoel ik het dorp in de Wieringermeer, waar mijn school staat), wordt Carnaval uitbundig gevierd, ook op school.

Om halfnegen staat iedereen in feestkleding reeds in het kleine gymzaaltje. Voor de school stopt een bus, type oldtimer, en daaruit persen zich Prins Carnaval & gevolg, fanfare Toeternietoe (volgens mij de leukste naam ooit verzonnen voor een fanfare!) en de Dansmariekes. Onder het feestelijk getoeter van Toeternietoe komt het gezelschap de school in en dat is het startsein voor een half uur carnavaleske leut. De glans en de glitter zijn niet van de lucht…

Toeternietoe toetert er op los

Toeternietoe toetert er op los

De dansmariekes wervelen door het lokaal

De dansmariekes wervelen door het lokaal

Dit bericht werd geplaatst in stuureenfoto (v/h take-a-pic). Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s