Stonehaven en Dunnottar Castle

Na een lange reisdag (vroeg uit de veren, een uur verschil) en een verkwikkende nachtrust, brengen we de zondagochtend rustig door in en om ‘ons kasteel’: House of Dun.

South Stable, House of Hun, Montrose

Na de middag rijden we naar Stonehaven, aan de kust. De wolken zijn verdwenen, het zonnetje staat te stralen aan een strakblauw uitspansel. Het windje is wel wat zuur… We zijn per slot van rekening nog maar half februari!

Stonehaven is in december 2012 getroffen door overstromingen… In veel straten is de begane grond van de huizen leeg; vloeren zijn opengebroken en warmeluchtblazers zijn actief! Een akelig gezicht…

Wij dwalen een uurtje rond in en om de haven, bezoeken het Tolbooth Museum en gaan dan doen waarvoor we zijn gekomen: langs het kustpad naar Dunnottar Castle. We klimmen weg uit het stadje en krijgen een uitzicht op de haven en de kust, door de zee grillig uitgehouwen uit de rode zandsteen. We klimmen naar het War Memorial omdat het kustpad wegens afslag is beschadigd en afgesloten. Na wat klim- en klauterwerk lopen we even later toch weer op het kustpad en komen de ruïnes van het ooit zo machtige Dunnottar Castle in het vizier!

Dunnotar Castle

Vorig jaar stonden we ook op deze plek. Dat was echter doordeweeks en een stuk later op de dag. Het kasteel was toen gesloten. Vandaag is Dunnottar Castle gewoon open. We dalen eerst langs de 100 en zoveel trappen af om vervolgens door het poorthuis ‘het pand te betreden’, zoals men dat zegt.

Terwijl de zon ter kimme neigt, lopen we terug naar Stonehaven. Tijd om terug naar ons appartement te gaan en ons te warmen aan een grote pot thee… Al bij al was het toch erg fris met die wind!!

Voor meer foto’s… klik hier (klik vervolgens rechtsboven in het nieuwe scherm op de knop ‘slideshow’).

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Stonehaven en Dunnottar Castle

  1. Heleen zegt:

    Ik heb gelukkig weer een abonnement op je blog. Was t even kwijt, maar heerlijk om deze verslagen te lezen. Ik ga gelijk op zoek naar leuke vakantie adresjes. Thanks Rik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s